Jaarthema: Wandelen met God

Ds. Gijs vertelt: “Afgelopen zomer heb ik gewandeld in de rustgevende heuvels van Bourgondië, in de drukbezochte bergen rond de Mont Blanc en op vlakke, verlaten heidevelden op de Veluwe. Slingerend, op en neer, met verre uitzichten en een wijdse blik op de hemel. Soms zaten er gaten in het pad waarin je je lelijk kon verzwikken of waren er hobbels op de weg, soms was ik met velen, soms alleen. Wandelen biedt prachtige aanknopingspunten voor onze levensreis. Een reis waarop we wandelen met God. Hoe gaat dat, begeleid worden door de Eeuwige? Je kunt er naar verlangen. Vertrouwelijk omgaan met God, elke dag opnieuw. “

In de loop van het jaar zijn er ongeveer maandelijks preken waarin we bij dit thema stilstaan vanuit ons dagelijks leven. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als:

Samenleving            - Relaties

Aan tafel                - Hobby/Sport

Verkeer                - Werk

Ook is het mogelijk dat bijv. vanuit een serie preken over een bijbelboek, lijnen met dit onderwerp worden getrokken. Vanuit Team Gemeenteopbouw zal dan iets worden meegegeven om de bezinning te stimuleren. Daarbij valt te denken aan zaken als een samenvatting van de preek; een leesrooster voor de komende week; gespreksvragen voor thuis, gesprekskring of duo’s. 

In de 40-dagentijd zal gedurende vier weken het jaarthema in themakringen aan de orde worden gesteld. 

Tijdens de startzondag  was er een wandeling uitgezet waarin de deelnemers werden uitgenodigd aan de hand van een aantal vragen met elkaar in gesprek te gaan. 

Daarnaast is een handreiking geschreven om zo mogelijk tijdens het huisbezoek over het jaarthema in gesprek te gaan. 

 

Team Gemeenteopbouw: 

Gerda Pierik, Henk Eikelboom, Chris Harwig, Ab Toornstra, Alex Winkelhorst en Gijs Bronsveld