“Attumers veur Attumers”: doneer energiecompensatie

Onder de noemer “Attumers veur Attumers” is vanuit de Hattemse samenleving een actie opgestart om inwoners te helpen die financiële moeilijkheden ervaren. Oproep is om de energiecompensatie, die alle Nederlandse huishoudens binnenkort ontvangen, te doneren aan de minima. Het initiatief komt van de diaconieën van de Hattemse kerken, plaatselijke ondernemers en stichting de Fontein. 

Ieder huishouden in Nederland ontvangt binnenkort twee keer 190 euro ter compensatie van de gestegen energiekosten. De één zal dit meer nodig hebben dan de ander. We hopen dat diegenen die denken dit te kunnen missen, dit willen doneren aan de Hattemse minima. Bedoeling is dat mensen dit storten op rekening van Stichting De Fontein, IBAN NL 98 RABO 0325790930, onder vermelding van: Energie Actie. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 3 december. Het ingezamelde geld wordt verwerkt in waardebonnen die mensen kunnen uitgeven bij de supermarkten Albert Heijn en Boni, en bij de drogisterijen DA en Kruidvat. 

Kent u iemand die hiermee zeer geholpen zou zijn? Of zit u zelf in een moeilijke situatie? Schroom niet, en geef dit door aan De Fontein. Namen kunnen tot 15 december worden doorgegeven middels een aanmeldingsformulier – verkrijgbaar bij De Fontein - in te leveren in de winkel aan de Kerkstraat 32 of te mailen naar info@fonteinhattem.nl. Vermeld hierop de naam, het adres en de gezinssamenstelling.   

Meer informatie vindt u in de Hattemer: https://www.dehattemer.nl/nieuws/algemeen/268182/-attumers-veur-attumers-doneer-energiecompensatie 

Team Diaconie