La Vida

La Vida (Het Leven) het project van Roel en Nati Westerbeek geeft daklozen in Chili de mogelijkheid om te re-integreren. De daklozen produceren stroopwafels en Chili-jam samen met een mentor en verkopen deze op markten. Een keer per week hebben de daklozen een mentorsessie. Hier wordt met hen gekeken naar hun persoonlijke vooruitgang op het werk en naar de stappen die er genomen moeten worden om volledig terug te keren in de maatschappij.

 

La Vida wil in 2018 een koffiekarretje plaatsen in een gebied met veel kantoren. In dit karretje willen zij koffie verkopen met hun stroopwafels en andere producten die goed met een kop koffie gaan. Deze kar geeft 3 daklozen de mogelijkheid om part time in de verkoop te kunnen werken. Indien dit initiatief goed loopt hoopt La Vida in 2019 nog twee karretjes te kunnen plaatsen in andere sectoren van Santiago. De aanschaf en opstartkosten van een koffiekar liggen tusen de 5 en 10 duizend euro, afhankelijk van de type kar die we kunnen kopen

 

Sinds het begin van 2018 is La Vida aan het onderhandelen met Turbus, een van de grootste busmaatschappijen in Chili. Turbus kwam bij La Vida terecht omdat zij op zoek zijn naar een product met een postieve bijdrage aan de maatschappij. Met het serveren van dit product hopen zij een verschil te maken met hun concurentie. La Vida is aan het onderhandelen met Turbus om gemiddeld 30 duizend stroopwafels per maand te serveren in hun 1e klas bussen. Indien deze deal word afgerond kan La Vida 5 daklozen een full time baan of 8 daklozen een part time baan aanbieden.

 

La Vida is opgericht en word geleid door Roel en Nati Westerbeek. Beiden werken sinds 2008 als zendeling met de daklozen in Chili. Tijdens deze jaren van het evangeliseren en bijstaan van daklozen zagen zij frustratie bij de daklozen omdat ze moeilijk een (vaste) baan kunnen krijgen.

Van de daklozen die een baan vinden verlaat 60 procent deze binnen twee maanden. Dit zorgt er voor dat het wantrouwen van werkgevers toeneemt waardaar zij minder banen aan daklozen aan willen bieden. De daklozen verliezen de hoop in hun zoektocht naar een baan en indirect daarmee de hoop op een mogelijkheid om de straat te kunnen verlaten.

La Vida biedt de daklozen de ruimte om te leren en om fouten te maken zonder de angst om hun baan te verliezen.

 

Steun La Vida door te bidden voor het werk. U kunt op de hoogte blijven van het werk van La Vida door u via email aan te melden voor de nieuwsbrief of wekelijkse whatsapp updates (hola@lavida-stgo.cl)

Ook kunt u La Vida financieel steunen door uw gift over te maken op rekeningnummer NLRABO0325764077 ten name van de Nederlands Gereformeerde Kerk te Hattem o.v.v. La Vida