Roel en Nati Westerbeek

Roel en Nati Westerbeek zijn leden van onze gemeente en wonen en werken als zendelingen in Santiago Chili.

Hun werk in Santiago bestaat uit het bezoeken van een dagcentrum van de overheid waar daklozen zich elke weekdag kunnen douchen, eten kunnen koken, internet kunnen gebruiken, hun kleding kunnen wassen, etc. Zij verzorgen daar twee keer per week een bijbelstudie. Zij hebben gezien dat door de bijbelstudie er verschillende daklozen zijn die hun vertrouwen in God terug hebben gevonden. Deze daklozen hebben  hoop gekregen ooit van de straat af te komen. Door middel van de bijbelstudies en gebed blijven we hen begeleiden in dit moeilijke proces.

Eén keer per maand organiseren ze een grote maaltijd voor de daklozen die we in het centrum van Santiago tegen komen. Op een parkeerplaats zetten ze dan tafels en stoelen op waar ongeveer 100 daklozen aan kunnen schuiven. Tijdens een avond gevuld met muziek en een praatje, dienen ze de bezoekers een heerlijk bord eten op.

Naast hun werk met de daklozen is Roel verantwoordelijk voor het onderhoud op de basis en is Nati verantwoordelijk voor de communicatie van Operatie Mobilisatie Chili.