Team Vieringen

Team Vieringen is verantwoordelijk voor alle (geestelijke) vieringen binnen onze gemeente. Het team Vieringen heeft de volgende taken:

  • het team draagt zorg voor de algehele invulling van de diensten, inclusief de muzikale begeleiding;
  • het team let bij de invulling van de diensten op de veelkleurigheid van de gemeente;
  • het team kan voor de invulling van de muzikale begeleiding gebruik maken van beschikbare muzikanten in de gemeente;
  • het team let op hoe bepaalde onderdelen van de liturgie kunnen worden versterkt door een creatieve, muzikale danwel verrijkende elementen;
  • het team werkt in opdracht van de kerkenraad. De kerkenraad is eindverantwoordelijk voor de invulling van de diensten.

Teamleider van team Vieringen is Alex Winkelhorst. De taakouderling van team vieringen is Arjan Dunning. De rol van de teamleider is vooral operationeel en aansturend. De teamleider zorgt ervoor dat alle teams draaien en betrokken zijn bij de dienst. De taak van de ouderling is de verantwoording binnen de kerkenraad. De ouderling is meer strategisch betrokken bij het team en vertaald de visie van de kerkenraad naar het team. De teamleider en taakouderling hebben regelmatig met elkaar contact.

Team Vieringen bestaat uit verschillende deelteams, die een afgebakende verantwoordelijkheid dragen binnen de gemeente.

Team Liturgie

Team Liturgie is verantwoordelijk voor de invulling en ontwikkeling van de liturgie in algemene zin. Team Liturgie bespreekt alle diensten en bereidt deze voor met de verantwoordelijke deelnemers, zoals bijvoorbeeld de dienstdoende organist, het muziekteam of andere bijdragers. Tijdens bijzondere diensten, zoals de feestdagen maar ook startzondag of themadiensten, is team Liturgie het team wat voor de invulling van de kerkdienst zorgt.

Team Liturgie bestaat uit de gemeenteleden Sib Douma, Jet Zieleman, Lisette Potgieter, Hendrien Fiks, Gijs Bronsveld.

Team Muziek

Onze gemeente is gezegend met een heel aantal muzikanten. Op dit moment zijn er twee actieve muziekteams (combo's) in onze kerk. Een muziekteam bestaat vaak uit een drummer, pianist, gitarist, basgitarist en zangers. Daarnaast wordt het muziekteam regelmatig aangevuld met viool, of blazers. 

De teamleiders van de muziekteams zijn Robert de Lange en Alex Winkelhorst

Beamteam

De tijd van het gezangenboek of een gedrukte liturgie ligt al jaren achter ons. Een belangrijke spil in het web van de ochtenddienst is degene die de beamer en presentatie bedient.

Teamleider is Harjan Kragt.

KerkTV

Mede door de jaren van Corona is ons kerkgebouw uitgerust met twee camera's om de diensten mee te registeren en uit te zenden. Dit team zorgt ervoor dat onze diensten te volgen zijn voor gemeenteleden en andere belangstellenden die niet aanwezig kunnen zijn in het kerkgebouw.

Teamleider van het KerkTV team is Onno Selles

Ontmoetingsdiensten

Het idee achter de Ontmoetingsdiensten is ontstaan in de coronatijd waarin wij ons hebben afgevraagd: 'hoe zit het eigenlijk met de kerk? Waarom bezoeken we de  kerk op zondagochtend? Wat voor kerk willen we zijn en hoe kunnen we onze kerk aantrekkelijk houden, ook voor onze kinderen?

De kerngroep bereidt iedere dienst voor met een andere groep gemeenteleden. Heb je ideeën of zin om (eenmalig) mee te werken aan een van de volgende diensten. Laat het Arjan weten: 06-22353370 of ar@jandunning.nl

Het kernteam van de Ontmoetingsdiensten bestaat uit Jedidja de Hoop - Velema, Jeroen Winkelhorst, Sib Douma en Arjan Dunning